Etter polskiftet i 2012 – Samma skiten

av Imagine  26. august, 2010 at 20:52 (Humor, Skeptisisme) Stikkord:, ,

Sikre vitenskaplige kilder har lekket denne hemmeligheten til verdens befolkning. Detaljene har jeg ikke tilgang på, men det ser ut for at vi forsatt vil befinne oss på nordlige breddegrader vi nordmenn. Er det fan ikke typisk! Hadde jo vært en enestående sjanse for oss solhungrige nordmenn til og får seg litt gratis sol på kroppen for en gangs skyld. Nå nei du…. Blir nok forsatt nødt og kjøpe den årlige flybilletten for og hekse seg nedover til sydens land.
Vell… slik blir det altså tro det eller ei:

2012: Earth’s Equator after 40 degree Pole Shift
Uploaded by Timeline_2012. – Videos of the latest science discoveries and tech.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

7 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. BurnieBerit sier,

  26. august, 2010 at 20:57

  Hvis opp blir ned og ned blir opp, er vi jo like langt…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. nøkkerosa sier,

  27. august, 2010 at 18:33

  Heia Imagine!

  Av ein eller anna grunn so er dine linkar berre kvitt for meg……eg kjeme ikkje inn på dei , å får ikkje sett det du hennvisar til? (ser berre ei kvit ramme?). Skulle gjerne ha sett det……forstår ikkje denne teknikken her….sorry…

  Men angåande polskiftet…så skulle eg gjerne ønske at Norge blei “Australia”….hehehe
  (elska Australia og dets mentalitet :)

  Kanskje er bildet vi får servert (via Media) mykje “mindre” enn det so er fakta i denne samanheng?

  Du seier du er skeptisk sant………eg er also Skeptisk og!! Og eg er spesielt Skeptisk til Vitenskapen Media serverar oss…….! !!!

  Eg stolar IKKJE på Media eller “offentleg” Vitenskapen lenger (av erfaring)!

  Eg vil vete……og eg vil ikkje la meg lure……..så kanskje du no skjønnar at vi faktisk er “på same lag”……………..sjølv om det ikkje verka sånn “kommentarmessigsett”…………..

  Eg er ein Skeptikar………………..men eg er also Skeptisk til den “offentlege Godkjente Vitenskapen”………………for i mine auge……………..Fins den ikkje i Naturen! Vi er Alle Naturbarn!!

  Også Du kjære Imagine er eit Naturbarn :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Imagine sier,

  27. august, 2010 at 22:31

  Jeg ser IE8 har problemer med flash-videoen. Linken under videoen “2012: Earth’s Equator after 40 degree Pole Shift” er samme videoen :)
  Jeg går ut i fra at du forsto at alt jeg skrev var tøys og ironi. Historien som blir servert på den siden som det linkes til er bare tullball.

  Når det gjelder min og din skepsis snakker vi om to forskjellige former for skepsis. Jeg har i utgangspunktet tiltro til media da de som oss vanligvis vil grave etter sannheten og vil føle det som et stort nederlag dersom noen tok dem i dårlig journalistikk og bedrag.
  Det samme gjelder vitenskapen. Vær klar over at dersom en forsker blir tatt i overlagt fusk blir vedkommende støtt ut av det gode selskap av sine kolleger. Noen få har prøvd dette men de blir alltid oppdaget før eller siden.
  Jeg skal ta for meg problemet fusk innen vitenskapen om ikke lenge. Og da forventer jeg at du leser og kommenterer;)
  Det er flott at du vil søke sannheten, problemet er at ekte skepsis medfører mye arbeid for den det gjelder. Skepsis er ikke en holdning til en påstand eller et tema, men mer en ni-tidig granskning av bevisene for og i mot. Det nytter ikke og følge magefølelsen for alle kan vi bli lurt til og ta feile standpunkt i en sak dersom vi ikke vet hvordan verden (og ikke minst hjernen) fungerer.

  En ting har du helt rett i. Vi er “barn av naturen”. Vi er en av flere arter på grenen “The great apes”. Den moderne sivilisasjonen på den nordlige halvkule er trolig mindre enn 10000år gammel. Det var på den tiden de store landis-massene trakk seg tilbake og jorden ble mer fruktbar. Kunnskap og vitenskap er noe som har kommet gradvis og det ser vi for eksempel på eldgamle gravfunn. Vi har egentlig bare så vidt krabbet ut av hulen vår når vi ser på det fra naturens perspektiv og vi er et dyr; Et meget klokt dyr, vil de fleste si. Grunnen til det er i hovedsaklig vår evne til og kunne kommunisere kunnskapen videre til neste generasjon. Vi har forstått at dette er essensielt for at arten vår skal få et bedre liv. Det er her vitenskap kommer inn.
  Uansett hvor du enn snur deg i dag ser du resultatet av mange generasjoner med nitidig krevende vitenskap. Er du passert 30 år nå ville du for bare noen hundre år siden trolig vært død allerede. Dersom jeg sier at 3 av 5 barn døde i barselseng for kun noen får generasjoner siden, er jeg nok ikke langt unna sannheten. Så…. da kommer jeg til poenget:
  Vi er også barn av vitenskapen i dag. Du ville ikke ha sittet varmt og trygt ved pc-pulten din nå dersom det ikke hadde vært for vitenskapen. Innse det først som sist og ha det alltid i bakhodet når du vurderer og tvile på vitenskapen. Håper du ser bildet jeg prøver og tegne?
  Peace and love ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. nøkkerosa sier,

  29. august, 2010 at 11:04

  Imagine!

  Sjølvsagt forstod eg at dette var reinspikka tull.
  Men når det gjelder vitenskap så synast eg du burde ha skjønt for lenge sia at eg ikkje er imot vitenskap i seg sjølv! Eg blir litt oppgitt av å lese dette du skriver til meg (både her og elles) for det kan sjå ut til at du trur eg er direkte dum som lar meg lure av alle “konspirasjonsteoriane”?

  Det er faktisk ganske masse svindel også innan vitenskapen, derfor sluker eg ikkje lenger all vitenskap direkte. Og om du tru media er so flinke som du skal ha det til er eg redd du blir skrekkeleg skuffa den dagen du oppdagar for eit propaganda-apparat TV og aviser faktisk er. Vi blir alle Veldig påverka av Media om vi vill eller ei. Somregel fortellar dei oss berre ein liten del av sannheita. Og dei nyheitsgravande jornalistane ser eg lite til? Gravinga må vi nok sjølv gjere er eg redd…

  Angåande polskifte så er det ikkje snakk om eit fysisk polskifte men eit ”ufysisk” i form av at det elektromagnetiske feltet vil snu slik at nordpolen blir sørpolen og via vis. Dette har skjedd opptil fleire gongar før ifølge vitenskapen. Koffor og korleis det skjer veit ein dog endå ikkje, og om det vil skje i 2012 igjen står å sjå. Sannsynlegvis er dette også ein naturleg prosess sett i eit svært stort perspektiv.

  Eg savnar enkelt og greitt ein ”samanhengandes vitenskap” som prøver å forstå naturen i Eit perspektiv og ikkje slik som i dag der dei sitter på kvar sin haug og ”gaular”.

  Eg ser veldig godt bildet du prøver å teikne. Men ser du bildet eg prøvar å teikne?

  Eg trur at er det noko ein verkeleg kan stole på her i livet så er det nettopp magefølelsen og hjertet for det er frå Naturen sjølv. Vi er barn av naturen….vi er ikkje barn av vitenskapen for den har menneska skapt og ikkje naturen.

  mvh nøkkerosa

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Imagine sier,

  29. august, 2010 at 13:11

  Jeg regnet med det ja, men nå ville jeg være helt sikker på at du og andre var klar over dette. Jeg kan da ikke vite hva du har lest og ikke lest av stoff på nett og som jeg har sagt mange ganger før er det sabla lett og bli lurt til og tro på ting som ikke er reelle. Jeg har flere ganger nevnt at jeg selv lar meg lure. For eksempel har jeg vært en ivrig leser av forfatteren Eric von Daniken. En forfatter som har livnært seg på og produsere fantastiske (men syltynne) historier rundt eldgamle kulturer. Blant annet mente han og ha mange beviser for at jorden har vært besøkt av ufoer i uminnelige tider. DETTE TRODDE JEG SELV PÅ !! (og det er bare en av tingene jeg har trodd på som senere har vist seg og bare være tull) :) Så jeg kan forsikre deg i at jeg ikke tror du er dum (mindre smart). Da pisser jeg i min egen bukse samtidig så og si….

  Du lytter ikke på hva jeg sier. Svindel innen vitenskap blir fortløpende diskreditert. Hva er problemet? Hadde sannheten vært hugd i stein slik religioner fungerer ville ikke vitenskapen ha hatt slik suksess som den har. I løpet av det forrige århundret ble utallige vitenskapelige teorier forkastet pga at nye bedre teorier erstattet dem. Det er i seg selv et bevis på at vitenskapen fungerer og er det beste vi kan sette vår lit til. Men det var sikkert ikke dette du siktet til….. Du kommer med en påstand som du må utdype. Gi meg eksempler på “faktisk masse svindel også innan vitenskapen”. Du er jo nødt og ha konkrete ting og peke på siden du er så sikker.

  Vedrørende polskiftet sier du det ikke er snakk om et fysisk polskifte…. Vel, der har jeg ikke påstått noe som helst med mindre du tror at jeg var seriøs i blogginnlegget mitt. Jeg har også svart deg tidligere på at jeg støtter påstanden din om at det magnetiske har “skiftet polaritet” flere ganger i løpet av jordens alder. Det er ikke umulig at et polskifte skjer i 2012 men jeg holder det svært usannsynlig i og med at vi ikke har målt (så vidt meg bekjent) ustabilitet i magnetfeltet. Vi burde allerede nå ha hatt tydelige indikasjoner på at noe slikt var i gjære med tanke på at vi vet litt om dette ved og observere solens magnetfelt. Vi burde forvente et ganske kaotisk bilde av jorden magnetfelt i god tid før en såpass dramatisk hendelse. Og det er tydeligvis dønn stabilt. Noe slikt hadde blitt lagt merke til kan jeg garantere deg:)

  Sammenhengende vitenskap? Vet du ikke at mange av de vitenskapelige teoriene er så sterke at de har forutsett observasjoner gjort lenge etter at teorien ble introdusert? Vet du ikke at forskjellige vitenskapelige teorier bekreftes matematisk og igjen kan støttes av andre teorier.

  Ja, jeg ser hvor du vil hen. Jeg vil ikke anbefale deg og følge magefølelsen og ei heller stole på “vitenskapsmenn” som blir diskreditert til de grader av anerkjente fysikere og forskere. Det er utrolig lett og bli bløffet i dag og det er tilsvarende enkelt og avsløre bløffene. Svaret du er ute etter (sannheten) finner du kun ved og lete etter argumenter som motsier og diskrediterer en påstand. Det er en av de viktigste tingene du bør vite om ekte skeptisisme.
  mvh Imagine

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. noamish sier,

  2. september, 2010 at 00:06

  Hørt om avtagende jordmagnetisme siden første målinger for 150 år siden? Kan det være sammenheng? Da henger rådende dynamo-teori ved uio i en tynnere tråd…10% lavere på hundreogfemti år er ikke å kimse av! En liten tue kan velte stort teori-lass..

  RE: Ja det har jeg lest om nylig. Problemet ditt er at du unnlot og ta med at jordens magnetfelt i dag er anslagsvis dobbelt så kraftig som gjennomsnittet for de siste millioner årene. 10% senkning har ikke den store betydningen sier vitenskapsfolk som jobber med denne typen forskning. ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. kristoffer stendal sier,

  10. september, 2010 at 19:42

  sjekk denne siden om polskifting:

  http://www.yr.no/1.7281866

  RE: Ja jeg leste om den saken der på New Scientist for noen dager siden. Det kan være noe i det funnet deres, men det kan også være snakk om et lokalt fenomen. Og det er vel det professor Trond Torsvik mener er den mest sannsynlige forklaringen. Dersom du sjekker med andre kilder rundt på nettet vil du finne kilder som sier at polskift i jordas magnetfelt skjer under perioder med et meget svakt magnetfelt (10-25% av det som er normal styrke).
  I dag er faktisk jordens magnetfelt inne i en periode med meget kraftig magnetfelt (langt over gjennomsnittlig styrke) og det stemmer godt med at vi ikke har hatt noe polskift på lang-lang tid.
  Så enten har Trond Torsvik oversett dette momentet eller så har han bli feilsitert i slutten av artikkelen på NRK (og slikt skjer stadig vekk når forskere blir intervjuet av media).
  Det er forsatt ingen gode indikasjoner på at vi er inne i et polskifte nå :)

  (som jeg har hørt om)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00