Snåsakallen vil ikke la seg teste likevel

av Imagine  25. august, 2010 at 13:18 (Overtro, Paranormal, Skeptisisme, Vitenskap) Stikkord:, ,

Ja, da kom meldingen jeg nesten bare gikk og ventet på.  Snåsakallen har nå gått ut og dementert Dagbladets artikkel der de hevdet at han ville la seg teste. Jeg blogget om dette i dette innlegget: – Test evnene mine før jeg dør

Nå sier Snåsakallen dette:

– Intervjuet inne i avisen er helt greit, men forsiden stemmer ikke. Jeg lar meg aldri teste av verken vitenskapsfolk eller folk fra alternative bevegelser. Ikke tale om, sier Gjerstad med ettertrykk.

Litt merkelig at Dagbladet klarte og vinkle dette så bort i staur og vegger feil uten og ha belegg for dette?

Jeg registrerer forresten at “Snåsakallen” kommer ut med bok til høsten…. (Gratis PR anyone?)

Vi har to valg her: Være kritiske og avfeie Snåsakallen som en gammel tøvkuk  som ukritisk tror på sine  egne evner, eller la oss feie med i en tåkefyllt og mystisk fantasiverden der alt avhenger av viljen til og tro .

Valget er ditt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

7 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Valmuejenta sier,

  25. august, 2010 at 13:26

  Jeg tror ikke evnene til “Snåsamannen” ville bli avdekket om han så hadde latt seg undersøke. Han har hjulpet mangfoldige tusen folk opp igjennom, så vi vet hva han kan gjøre. Han er gammel og sliten og har gitt beskjed om at han ikke klarer mer. Jeg synes vi bør la han få fred nå. Fred til å leve et vanlig liv de siste årene. Det er jo det han ønsker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Imagine sier,

  25. august, 2010 at 13:52

  Det er vel strengt tatt han som stiller seg til disposisjon i media. Hadde han villet leve et rolig liv uten omtale i media hadde han vel ikke gitt ut bok til høsten og samtidig jobbet for og markedsføre denne. Dersom det mot formodning skulle være noe i disse påståtte evnene mener jeg det er et stort svik ovenfor menneskeheten at han ikke lar forskere få studere disse evnene. Et kjempestort svik ville det ha vært!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Imagine sier,

  25. august, 2010 at 14:04

  Btw… Bok nummer syv blir det til høsten…… Gammel og sliten? Hadde ikke han varme hender da?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. maybee sier,

  25. august, 2010 at 17:58

  tøvkuka kommer i mange variasjoner,men joralf er ikke en av de.
  Han er et varmt menneske som også skal tjene til livets opphold,han har aldri tatt betalt hos dem han har hjulpet så er det noe verre om han skriver bok og tjener på det en at anfdre “tøvkuka”skriver bok om det utruligste og selger til folk?joralf har også gidd bort mye penger til folk som trenger det,slik som psykisk utviklings hemmede og downs forskning.
  det er uansett ikke grenser for hvor mange han har hjulpet,psykisk og fysisk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Imagine sier,

  25. august, 2010 at 21:57

  Maybee.
  Så dersom man donerer litt penger til veldedige formål har man da automatisk rett til og forsette med og lure folk? Mange bruker det trikset og jeg kjøper det ikke.
  Jeg krever slike evner bevist før jeg godtar det. Jeg er villig til og endre syn dersom bevisene tilsier at jeg bør det. Ikke et sekund før!
  Og igjen… Dersom han har evner ut over det vanlige: Sviker han ikke da menneskeheten med og unndra vitenskapen ny kunnskap om dette han hevder og besitte?
  Det samme gjelder alle andre med såkalte paranormale evner. Sviker ikke alle menneskeheten?
  Svar på det Maybee…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. maybee sier,

  25. august, 2010 at 22:31

  javel og hvordan skulle han bevist det mener du?ingen såkalte bevis ville noen gang vært god nok uansett,jeg har ingen trang etter å verken diskutere eller forsvare noe,jeg veet det jeg vet så kan jo du tru hva du vil.
  Hvordan kan du si en mann som har gjort så mye godt sviker meneskeheten?det er ting som ikke lar seg forklare…sånn er det bare,tro går ikke å diskutere.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Imagine sier,

  25. august, 2010 at 23:00

  Er du ikke litt forutinntatt når du hevder at “ting ikke lar seg bevise eller forklare”?
  Hva vet du om det?
  Mener du det er en sunn holdning?

  Her har jeg gang på gang sagt meg villig til og endre syn dersom jeg får god nok grunn for det. Jeg stiller med et åpent syn på dette i utgangspunktet. Et åpent syn betyr ikke at jeg tror på dette, men at jeg vil vurdere argumentene og bevisene, og at disse skal lede meg til en konklusjon. Du derimot har låst deg helt på at at dette skal være sant og at ingen argumenter eller beviser vil føre til at du endrer synspunkt.
  Hvem er trangsynt?

  Skulle det være slik at Joralf har evner ut over det vitenskapen i dag kjenner til burde det jo være hans samfunnsplikt og stille seg disponibel for en grundig og metodisk kvalitativ test slik at vitenskapen kan lære mer. Slik han nå oppfører seg sklir han bare glatt inn i resten av flokken som nekter og la seg teste og som fortsetter og sko seg på mindre kritiske mennesker.

  James Randi med sin organisasjon har 1 million dollar i pengepremie til den som kan overbevise et kritisk panel om sine evner. IKKE EN slik har stilt opp og lar seg teste når det kommer til stykke! 1 million dollar er mye penger!
  Ha det i bakhodet. IKKE EN har latt seg teste.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00