Banan-nytt

av Imagine  8. august, 2010 at 21:38 (Ateisme, Humor, Religion, Videoblogg, Vitenskap) Stikkord:, , ,

Regner med at de fleste er passe skitlei “agurknyheter” nå, så da tenkte jeg og heller kaste bort tiden deres med en “banannyhet”.

Hvorfor? Fordi jeg fikk sånn lyst….;)

Dette er en banan:

Frukten/bæret på en ukultivert bananplante

Frukten/bæret på en ukultivert bananplante

Jo det har seg slik at jeg fikk besøk av Jehovas Vitne i sommer mens jeg holdt på med litt hagearbeid. Hadde slurvet med frokosten så jeg nøkte med et par bananer idet jeg var inne for og hente meg noe kaldt og drikke. Så da “vitnene” kom traskende sto det en iskald pils på terrasse-rekkverket akkompagnert med en gul og fin banan. Vanligvis avviser jeg Jehovas Vitne, men denne gangen kom de så plumps på meg at jeg ikke fikk tid til og forberede noen unnskyldning. Her ble jeg grundig tatt på senga og da de spurte om jeg hadde tid til og slå av en prat, fikk jeg kun stotret frem: ” Joda det har jeg, men nå har jeg et ateistisk livssyn så her vil dere forlate med uforrettet sak”.

Praten gikk fort fra den sedvanlige “smaltalken” og over på budskapet de kom med. Forresten må jeg nevne at de var tre stykker, en tenåringsjente, en yngre gutt og en mann på mellom 40 og 50 år. Det var mannen som førte ordet, mens de to andre sto mest og fulgte med…. “Se hvor utrolig vakker og flott verden er rundt deg”, sa mannen. “Alt det du ser her rundt deg har gud skapt”, hvorpå han pekte utover den speilblanke fjorden og de flotte majestetiske fjellene på andre siden…. “Joda det er vakkert, men det er da ikke slik året rundt. Dere skulle ha kommet i november når det er bekmørkt og sydvesten pisker på et grått og livløst landskap. Dessuten har dette fjordlandskapet blitt formet slik av gjentatte istider opp gjennom millioner av år. Dette er et vitenskapelig faktum”, protesterte jeg. “Det kan kanskje virke sånn, men vi tror at gud har skapt det slik for at vi skal undres”, svarte vitnet og det var tydelig at han hadde sett bananen som lå på rekkverket. “Ser du ikke hvor utrolig perfekt alt er skapt. Vakre blomster, næringsrike grønsaker og deilig frukt. Alt har han skapt til glede for mennesket”…. “Nåja”, svarte jeg,” det er da ikke alt som er så perfekt. Ser man hva som foregår rundt om i verden er det jaggu ikke alt som er perfekt… Forresten når det gjelder frukt. Tenkte du da på bananen?” Vitnet- “Ja for eksempel den”…. “Vel, der tar du feil. Bananen er i utgangspunktet ikke spiselig i naturlig vill tilstand. Grunnen til at bananen er så perfekt er godt over 7000år med kultivering som startet i sydøst-Asia”. Jada, dette viste jeg på forhånd og det var et ledende spørsmål jeg kom med. Skam på meg! hehe.   Reaksjonen på ungjenta var litt festlig. Først litt måpende før hun lukket munnen og en fin rødfarge trådte fram i kinnene på henne. Ikke bare motsa jeg mannen hun sikkert så opp til, men jeg stakk samtidig hull på skapelses-historien deres som hevder at Adam og Eva ble skapt for ca 6000år siden…. Slik går det når man farer med løgn og bedrag. Jeg gjorde ikke annet enn og vise til fakta…

Vel praten gikk videre og som jeg visste kom de til og forlate med uforrettet sak. Diskusjonen var hyggelig og det var ingen sure miner på dem da de forlot. De takket sågar for samtalen og fortalte at de vanligvis ble bryskt avvist når folk ikke trodde på gud.  Syntes litt synd på dem da de trasket nedover grusveien. Det var jo hyggelige folk tross alt…. Hva skjer så ca en time senere (forsatt tidlig på dagen)? Sommerens heftigste tordenstorm med sinnsvake regnskyll. Så kraftig regnet det at sattelittsignalet til tvn datt ut… (nei, det er ikke for og krydre historien- det er fakta dette).  Det skal ikke være enkelt og reise rundt og spre guds ord nei…..

Grunnen til at jeg ble klar over dette om bananen og kultiveringen av den er at andre “predikanter” har gått i den samme fellen før. Dette klippet som følger her er hentet fra en tv-sending der fadesen er grundig dokumentert for all fremtid…. Dette er ikke noe man glemmer så lett.

Her har dere banan-nytt. Enjoy!

Herrene på denne videoen er Ray Comfort og  Kirk Cameron som begge livnærer seg på og spre det glade kreasjonistiske budskap…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

7 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. STARBEAR sier,

  8. august, 2010 at 21:51

  Herlig lesning :-) Og en velkommen avveksling fra alle “agurkene” ;-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Emoia sier,

  8. august, 2010 at 21:57

  Hehehe… ;) Kjekt med litt banan-nytt som et avbrekk! :D

  Og det er jo alltid moro med disse vitnene som kommer. Eller smiths venner. ;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Shadowlady sier,

  8. august, 2010 at 23:00

  Snodig det der med bananer og guder :) ser du ikke sammenhengen da? Hvorfor tror du ellers bananen har buen…. gudene klarte ikke å bli enige om hvem som skulle smake på den første, dro i hver sin ende, men så kom en ape og avgjorde det hele ved å dra på midten…
  RE: Ja, det virker jo helt logisk. solgt! (ironien henger som en bitter eim over hele kommentaren) :P

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Valmuejenta sier,

  8. august, 2010 at 23:09

  Hehehe.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Dag Eigil sier,

  9. august, 2010 at 09:56

  En banan i rette tid! :-D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Trollapen sier,

  9. august, 2010 at 20:54

  Hei hei Delution.

  Har du pratet med de omvandrende mormonerne i Norge? De som kommer helt fra Amerika for å snakke og erfare? De kommer hver sommer i hvertfall her i Tønsberg. De er faktisk helt anderledes å prate med enn jehovas vitne. Utrolig nok, så virker dem også mer jordnære…
  RE: Nei, de har ikke funnet meg enda.:P Slik er det ofte her i utkantsnorge. Her når ting oss lenge etter resten av verden, på godt og på vondt..
  Vel, nå virket de jeg pratet med som ganske jordnære og normale i forhold til mange andre religiøse jeg har diskutert med på forum. Men det er klart. De velger nok med omhu sine ord når de er ute og predikerer med folk.:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. ilmy sier,

  10. august, 2010 at 11:23

  :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00