Statsminister nektet å sverge ved Bibelen

av Imagine  30. juli, 2010 at 05:34 (Ateisme, Nyheter, Religion, Tro) Stikkord:, ,

Statsminister nektet å sverge ved Bibelen

Julia Gillard er den første statsministeren i Australias 109 år lange historie som ikke har sverget ved Bibelen da hun ble innsatt.

kilde: Vårt Land

Tenk at det i demokratiske og frie samfunn i 2010 fortsatt skal være problematisk og stå fram som ikke-troende! Missforstå ikke. Dette var jeg fullt klar over og er en av grunnene til at jeg jobber for at et ateistisk livssyn skal bli kjent og akseptert. I Norden og Storbritania har vi sannsynligvis flertall i befolkningen med god margin, på tross av at dette må altså ateister liste seg forsiktig fram og gjerne lyve om sitt livssyn for sine velgere for at de skal vinne valgkampen eller av frykt for at arbeidsgiveren får vite om dette. Hvorfor er det slik skepsis ovenfor ateister?

Jeg har avgitt min stemme i en rekke år nå helt uvilkårlig av statsministerkandidatens livssyn. Blant annet har Kjell M. Bondevik fått min stemme…. Dette baserte jeg den gang utelukkende på politikken og det humanistiske synet til KrF. Dette står jeg ved i dag selv om jeg kanskje har fått et litt annet syn på politikk i dag. Poenget er at jeg på tross av et ateistisk livssyn stemte på et kristendominert  parti med en partileder som helt klart var kristen. Jeg vil også forsøke og fortsette med en åpen holdning til dette med livssyn i forhold til valg og heller fokusere på politikk. Religion og politikk hører ikke sammen!

Vi må sørge for at vi har et demokrati som fungerer og da må vi også se på om grunnloven og tradisjonene i Norge er rettferdige for alle borgere. Jeg ser ikke noen annen vei og gå enn en ytterligere forbedring av det sekulære systemet vi allerede har.

Jeg mener det ville jo være ganske håpløst dersom vi i 2010 innfører tilbeding og hylling av Allah med profeten Muhammed eller Buddha SAMTIDIG som vi har de kristne tradisjonene?

Det skal bli meg et herlig opplegg folkens!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

3 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Bengt sier,

  30. juli, 2010 at 08:21

  Tänkvärt! Men det är troligen mer problematiskt i Norge än i Sverige (som kanske är det mest sekulariserade landet i världen). Minns bland mycket annat Monty Python-filmen “Life of Brian” som ju inte släpptes fri i Norge förrän efter massor av år. Trots att jag numera är stockholmare (igen) är jag i alla fall hyggligt förtrogen med norska förhållanden, efter att ha bott 25 år i Värmland. Bondevik, for exempel, gick ju in i väggen, som vi säger på svenska …

  RE: Ja, vi sliter forsatt med slike gammeldagse holdninger. Det siste nå er at tobakksvarene må gjemmes vekk i skap for at ikke vi svake nordmenn skal bli påvirket til kjøp. Overformynderiet er forsatt i drift. Vi tåler vist ikke å se livets realiteter her i Norge…. Ja “Life of Brian” er jo et helt typisk eksempel på hva som har foregått i Norge. Men heldigvis har vi tatt til vett litt om litt.
  Bondevik han gikk i veggen med et smell ja – Slik kan skje de beste. Han er forresten et klassisk eksempel på hvorfor politikk og religion ikke hører sammen ( finner jeg ut av i ettertid )… I 1986 forøkte nemlig daværende statsråd i Kirke- og undervisningsdepartementet, Kjell Magne Bondevik, å sidestille kreasjonisme med Darwins evolusjonsteori innen naturfagundervisningen – uten å lykkes.
  I planen for naturfag hadde Bondevik og hans stab blant annet føyd til: «Skolen må opplyse om at det ikke foreligger noe endelig svar når det gjelder menneskehetens historie, og at det ikke behøver å være noe motsetningsforhold mellom naturvitenskapelige teorier og Bibelens lære om skapelsen.» Et annet sted sto det at man skulle behandle «kritikken av utviklingslæren».
  Les hele historien her: Kampen_mot_Darwin

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. nøkkerosa sier,

  30. juli, 2010 at 10:31

  Hei på deg TheGodDelution!

  Tenkte eg måtte titte innom deg da :)
  Og eg likte spesielt setningen din der : “Vi trenger flere som tenker fritt” ;)

  Fint og tankevekkandes innlegg du skriver her.
  Eg trur kanskje at den dagen vi verken har politikk eller relgion er menneska verkelegen frie. Begge er like korupte…hehe

  mvh nøkkerosa :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Dag Eigil sier,

  30. juli, 2010 at 16:03

  Det går vel litt mer på tradisjonstenkning når det gjelder denne formen for bruk av Bibelen. Men det er klart at det skal respekteres at folk kan ha et bevisst syn på saken, relatert til sitt livssyn. Kanskje like greit å fjerne denne gammelmodige skikken, og erstatte den med noe livssynsnøytralt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00