The Bad Astronomer

av Imagine  28. juli, 2010 at 15:19 (Astronomi, Nyheter, Skeptisisme, Vitenskap) Stikkord:, , ,

Phil Plait (a.k.a The Bad Astronomer) oppdaget jeg for et par år siden gjennom min entusiasme for vitenskap og skeptisisme. Og denne mannen mener jeg du bør kjenne til. Han er absolutt verdt noen minutter av ditt liv.

Dette er Phil Plait

Philip Cary Plait er en Amerikansk astronom and skeptiker  som for en tid tilbake drev nettstedet BadAstronomy.com. Denne er nå lagt på is til fordel for hans blogg BadAstronomyDiscoverMagazine.com.  Phil Plait jobbet tidligere ved avdeling for fysikk og astronomi på Sonoma State University.  Denne stillingen forlot han i begynnelsen av 2007 for å skrive boken Death from the Skies . Boken ble utgitt i 2008 og utforsker ulike måter menneskeheten kan utslettes på av astronomiske fenomener.  I August 2008 ble Phil Plait valgt som president i James Randi Educational Foundation. Og denne posten holdt han fram til  Januar  2010 da han ble avløst av en annen anerkjent skeptiker.

Videre er det verdt og nevne at Phil Plait har jobbet med romforskningsprogrammer slik som COBE-satellitten og Hubble Space Telescope. Han har de siste årene jobbet med å popularisere romforskning (og vitenskap generelt). Foruten hans skrivearbeid er Phil Plait en populær foreleser på forskjellige arrangementer rundt om verden (men hovedsaklig USA). Phil har også hatt gjesteopptreden på Penn & Teller: Bullshit! der han argumenterer mot konspirasjonsteoriene rundt månelandingene og det nå etter hvert pseudovitenskapelige fenomenet astrologi.

Phil Plait – Active Skepticism Online

Siste nytt om “The Bad Astronomer”

I følge en av hans siste blogginnlegg ( My Sooper Sekrit Project: REVEALED!) har han de siste månedene drevet på med innspillinger til sitt eget vitenskapsbaserte tv-show på selveste Discovery Channel! Serien får det klingende navnet “Phil Plait’s Bad Universe” og kommer i tre deler. Her vil han ta opp temaer som er aktuelle i dag innenfor astronomi og vitenskap. Sendedato for showet er foreløpig usikker, men dersom ting faller på plass burde denne komme i gang i løpet av høsten.  Discovery Channel har nylig lagt ut en teaser på YouTube. Liker du Mythbusters til Adam Savage and Jamie Hyneman spår jeg at dette blir en suksess i din stue så vell som i min.

Ps. Dersom du senere vil besøke siden til Phil Plait finner du linken til bloggen hans ute til høyre i “bloggrullen”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Dont be a dick! | Imagine sier,

  19. august, 2010 at 00:46

  [...] Plait ( The Bad Astronomer ) som jeg har skrevet om tidligere hadde på siste TAM-møte følgende budskap om måten vi formidler vår skeptisisme [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Book report writing sier,

  25. september, 2010 at 11:57

  Excellent & remarkable post! I have been visiting various blogs for my Book report help . I have found your blog to be quite useful. Keep updating your blog with valuable information……Regards

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00